Dezvaluiri incendiare despre mafie ,servicii secrete, coruptie,politica.Metin Cerchez.
luni, 8 februarie 2016
Mafia SRI l-a impins la inaintare ptr Primaria Constanta pe Vergil Chitac omul mafiei GSP-gabriel comanescu-traian basescu
Cum sa mai votezi candidatii PNL la primarie-vergil chiteac la Constanta -omul mafiei lui gabriel comanescu de la GSP cu dosare penale ptr furt 18 milioane euro-cind astia vor sa ti ia alti bani -sanchi-ptr preventie -la medicamentele de cancer si nu numai.
Mafia candidat pnl vergil chitac la primaria Constanta-gabriel comanescu-traian basescu-securitate-sri -sie-masonerie.Nui votez mafia
Scapat si spalat la ordin traian basescu de procuror teodor nita-dna tace?Vergil Chitac e omul lui gabriel comanescu-candidat priamria Constanta-ptr a pune total mina pe port-mafie-Cum sa votez pnl?
Candidatul pnl vergil chitac -omul lui gabriel comanescu-masonerie securiatate rusi kgb-fsb-mossad
Cum sa l alegi pe mafiotul vergil chiteac =pnl-omul lui traian basescu si gabriel comanescu?Mafia port Constanta.
Cum sa votezi mafia vergil comanescu-vergil chiteac-pnl-pdl-pmp-traian basescu?
Miliardarul Gabriel Comănescu, cercetat pentru evaziune de 18 milioane de dolari
O ancheta a Parchetului Tribunalului Constanţa vizează compania Grup Servicii Petroliere, dar şi pe omul de afaceri Gabriel Comănescu. Surse din anchetă spun că acesta ar fi cercetat după ce, în anul 2008 ar înstrăinat trei platforme de foraj marin către o firmă din Malta. Pentru tranzacţia în valoare de 96 de milioane de dolari nu s-ar fi plătit TVA către statul român în valoare de 18 milioane de dolari. Procurorii au început urmărirea penală pentru evaziune fiscală.
Surse din anchetă spun că în acest dosar ar fi cercetați omul de afaceri Gabriel Comănescu, un apropiat al lui Traian Băsescu, dar și alți doi asociați ai Grup Servicii Petroliere.
Conform unor surse din Parchetul Tribunalului Constanța, unde se instrumentează acest dosar, în anul 2008, platformele de foraj marin Jupiter, Prometeu și Saturn au fost vândute către o firmă din Malta, care ar aparține tot acționarilor din GSP. Valoarea tranzacției s-a ridicat la 96 de milioane de dolari, din care taxa pe valoarea adăugată datorată statului era de 18 milioane de dolari, spun anchetatorii. Aceleași surse susțin că înainte de vânzare, celor 3 platforme li s-ar fi schimbat clasificarea în nave de navigație maritimă, categorie pentru care nu se plătește TVA.
Anchetatorii au arătat că acest lucru s-ar fi făcut după ce, în urma unei solicitări, Ministerul Finanțelor a anunțat GSP că pentru tranzacția cu platforme trebuie achitat TVA. Ulterior, Jupiter, Prometeu și Saturn ar fi fost închiriate de compania din Malta tot către Grup Servicii Petroliere, pentru a fi exploatate în continuare. Procurorii spun că au înaintat adrese către Agenția Națională de Administrare Fiscală, dar și către Oficiul de Cadastru pentru a fi identificate bunurile pe care se va pune sechestru, pentru a recupera prejudiciul cauzat statului.
Ancheta în acest caz durează de aproximativ un an și jumătate însă abia luni s-ar fi început urmărirea împotriva celor 3 reprezentați ai firmei, care vor fi citați pentru audieri. Cu privire la această anchetă, Neptun TV a solicitat puncte de vedere în scris atât de la compania Grup Servicii Petroliere cât și de la Ministerul de Finanțe, ANAF și Parchet. Singura reacție a venit din partea avocatului lui Gabriel Comănescu. În loc să răspundă la întrebările reporterilor Neptun Tv, în care se cereau lămuriri cu privire la această anchetă, avocatul a găsit de cuviință să trimită un fax vădit amenințător, în care susține că anumite informații inexacte ar leza drepturile și interesele lui Comănescu. Probabil imaginea de om de afaceri prosper va fi afectată de această anchetă, iar băncile de la care a obținut credite de zeci de milioane de euro și-ar lua măsuri suplimentare.
În adresa avocatului nu se spune însă niciun cuvânt cu privire la trazacția din 2008, investigată abia acum, în 2014, și este prima reacție, deși informația apăruse în presa locală încă de ieri. Gabriel Comănescu este un apropiat al președintelui Traian Băsescu și a fost prezentat în presă ca sponsor al campaniilor electorale ale acestuia. Relația lor este cunoscută, încă din anul 2005, când omul de afaceri l-a însoțit pe șeful statului în prima vizită la Moscova. Ultima întâlnire oficială dintre cei doi a avut loc în mai anul acesta, când Traian Băsescu a venit la Constanța pentru a decora bricul Mircea, dar și pentru a se întâlni cu Gabriel Comănescu.
Întâmplător sau nu, hotelul de 5 stele deținut de Comănescu, dar și Exim Bank, banca statului, de la care GSP a obținut un împrumut de 30 de milioane de euro cu garanții acordate tot de stat, pentru modernizarea unei platforme petroliere erau principalii parteneri ai Regatei Mării Negre.
Omul de afaceri a fost acuzat și că s-a aflat în spatele protestelor împotriva suplimentării pachetului de acțiuni ale Consiliului Local la Administrația Porturilor Maritime Constanța. În primăvară, aceste mitinguri au fost susținute cu angajați și mașini de la GSP.
GSP acuză ANAF de abuz
Gabriel Comănescu nu a transmis niciun răspuns la întrebările reporterilor noștri, în schimb, pe agenția de presă Mediafax a apărut o știre în care acționarul GSP acuză ANAF de abuz.
Grup Servicii Petroliere (GSP) susține că este ținta a numeroase abuzuri din partea angajaților ANAF subordonați vicepreședintelui instituției Florin Tunaru, ANAF derulând o inspecție fiscală la GSP care durează de aproape doi ani, mult peste termenul legal, și continuă abuziv deși a fost suspendată.
"Începând cu luna noiembrie, GSP a fost ținta unor numeroase abuzuri săvârșite de funcționari publici ai statului, angajați ai ANAF, aflați în subordinea domnului Florin Tunaru, vicepreședinte ANAF, coordonator al inspecției fiscale", arată compania deținută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, într-un comunicat.
Comănescu a mai declarat că abuzurile ANAF au pornit de la suspiciunea că GSP nu a plătit TVA pentru o tranzacție de 96 milioane de dolari derulată în 2008 între două firme din grup privind vânzarea-cumpărarea a trei platforme marine de foraj petrolier.
"GSP România a vândut în 2008 către GSP Malta trei platorme marine de foraj petrolier, respectiv Prometeus, Saturn și Jupiter. Scopul tranzacției a fost accesarea unor fonduri de la bănci internaționale necesare unui program de modernizare a platformelor companiei. Compania nu avea posibilitatea de a accesa acele fonduri din România", a mai afirmat Comănescu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Özcan Deniz - Aslan Gibi
Dezvaluiri despre Mafia care conduce Romania!
-
Cum am scris despre modelul infractorilor din Romania-ciobanul gigi becali,cum au inceput sa curga mesaje de amenintare si jignire...cum e s...
-
Sursele noastre din interiorul PSD susţin că bunicul matern al lui Victor Ponta era evreul rus Naumovici (ulterior, mama Premierului şi-a s...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu